Rufen Sie uns direkt an: 0031-226-454280
Duinweid 5 ● 1713 GE Obdam ● Nederland

 
Stranden rond Kusadasi

Stranden rond Kusadasi

Kuşadasi heeft verschillende stranden, verspreidt langs de kustlijn over een lengte van ruim 40 km. Er is voor ieder wat wils zodat je iedere dag van je vakantie een ander strand zou kunnen bezoeken. Het fijne aan Kuşadasi is dat er altijd wel een klein beetje wind staat, wat een dagje strand heerlijk aangenaam maakt.

Zeker in het hoogseizoen steekt er gedurende de middag een briesje op, dat een heerlijk afkoelende werking heeft. De zee is in ’s ochtends spiegelglad, in de namiddag steken de golven op. In het voor- en na seizoen is het op veel stranden lekker rustig, in juli en augustus is het drukker. Ook in Turkije gaan mensen in het weekend naar het strand, zodat het dan soms heel druk kan zijn. Door de diversiteit aan stranden vind je zelfs in het hoogseizoen bijna ‘verlaten’ stranden. Hieronder een opsomming van de leukste:

Stadsstrand

Stadsstrand KusadasiVolg je vanaf het centrum de boulevard richting Jachthaven dan krijg je aan de linkerkant een soort grote zandbak met grote rotsblokken afgescheiden van de zee. Hier zijn twee steigers waarover je zee kan bereiken om te zwemmen. Je kunt hier parasols en ligstoelen huren en er zijn veel terrasjes en restaurantjes in de buurt. Het strand zelf is niet echt fijn om te liggen.  Ongeveer 100 meter verder ligt een veel leuker strand waar je wel zo de zee in kan lopen. Let op: vooral in het weekend kan dit een druk strand zijn met locale strandgangers en gasten van de hotels die aan de boulevard liggen. Mooi uizicht, parasols en strandstoelen en midden in de stad. Geen droomstrand, maar niet onaardig.

 

Vogeleiland

Vogeleiland KusadasiGedeeltelijk om het vogeleiland (PigeonIsland) heeft men van beton op de rotsen een plateau gebouwd, waar je kan zonnen en via trappetjes kan zwemmen in zee. Prachtig uitzicht op de cruiseschepen en het centrum. Bereikbaar via een lange pier, waar ook de meeste rondvaartboten en vissersboten aanleggen. Er is een restaurant met terras, parasols en zonbedjes. Geen zand, wel zee.

 

Papaz Hamam Beach

Papaz Hamam Beach KusadasiVanaf de kust naar het Vogeleiland loopt een grote pier, de aanlegpier voor rondvaartboten en vissersschepen. Aan de linkerkant van deze pier is een klein strand met rotsplateaus en een groot zonneterras.
 
Hier is ook een soort beachclubje. Er is een restaurantterras gebouwd op de rotsen. Prachtig uitzicht op het Yilanciburnu schiereiland en op het Vogeleiland met zijn oude kasteel. Klein en knus, midden in het centrum en meestal rustig. Parasols en strandstoelen aanwezig.

 

Yilanci Burnu (Slangen-eiland)

Yilanci Burnu (Slangen-eiland) KusadasiSlangeneiland heeft zijn naam te danken aan het feit dat de omtrek van het eiland op een slangenkop lijkt, dus geen angst voor slangen hier. Op dit schiereiland, dat naast het Vogeleiland ligt, heeft men in 2004 twee beachclubs gebouwd. Dit zijn de clubs voor de luxere strandgangers.
 
Necco is een kleinere club met mooi uitzicht, restaurant, terras, bar en strandstoelen en parasols. Yade is de andere club en tevens een van de grootste van Turkije. Hier biedt men 17.000m2 strandplezier. Geen zand, wel veel gras, houten plateaus en steigers aan zee. Groot luxe restaurant en apart een grote bar/disco op palen in zee gebouwd. Yade is veel gebruikt in filmopnames, ook voor de Nederlandse serie Costa. Dit soort clubs kennen we in België en Nederland niet dus het is echt de moeite waard om er eens te gaan kijken. Deze clubs bieden een beetje de sfeer van de grote beachclubs in Bloemendaal. Het ultieme vakantiegevoel. Uiteraard zijn alle faciliteiten aanwezig. Luxe strandbedden (ook tweepersoons), parasols, bar, restaurants, snackbar, tennisbaan, basketbalbaan, kinderfaciliteiten, watersport en veel muziek.

 

Ladies Beach

Ladies Beach KusadasiHet bekendste (dus drukste) en mooiste zand strand van heel Kuşadasi  is Ladies Beach en heeft zijn naam te danken aan het feit dat de dames van Kuşadasi  hier vroeger (zonder heren) onbeschaamd konden gaan badderen. Tegenwoordig zijn heren hier ook welkom!
 
Dit strand is volgebouwd met kleine hotels en pensions en zomerhuizen. Ladies Beach heeft een heel gezellige boulevard met veel terrasjes en winkeltjes. Het strand ligt in een mooie zandbaai en wordt heel langzaam dieper, zodat je makkelijk 20 tot 30 meter de zee in kan lopen, terwijl het water dan nog maar tot aan je knieën komt. Een ideaal strand voor kinderen en voor minder goede zwemmers. Het strand is een kilometer lang en is het populairste strand. Als je van reuring houdt, zit je hier goed: drukte, gezelligheid, talloze parasols, rijen zonnebedjes, alle soorten watersport, drukbezette terrassen… kortom een echt zomergevoel dus!
Op dit strand zijn veel opnames van de Nederlandse serie ‘Costa’ (2001-2005) gemaakt. Houd er rekening mee dat in Kuşadasi  de zee overdag meestal vrij vlak is en aan het eind van de middag, zeker in juli augustus, de zee behoorlijk golvend kan zijn. Fantastisch om bij Ladies Beach dan van de golven te genieten. Te bereiken vanuit het centrum per dolmuş, die iedere 10 minuten deze kant op rijdt.

 

Green Beach

Green Beach KusadasiGreen Beach ligt 2 kilometer verder op dezelfde dolmuşroute als Ladies Beach. Het is een kleine baai met een strandje van hoog uit 100 meter. Trapsgewijs liggen er grasveldjes omheen. In het voor- en naseizoen is het niet druk, behalve in het weekend. Parasols en strandstoelen, terras en waterfietsen. Knus strandje.

 

Sunset Beach

Sunset Beach TurkijeNog iets verder (2 kilometer) met dezelfde dolmuşlijn en tevens de eindstop, vinden we Sunset Beach. Dit is eigenlijk niet echt een strand, maar een beachclub op gras en beton aan zee.
 
Er zijn veel ligstoelen en parasols, er is een bar en eenvoudig restaurant. Zomers druk bezocht met name door gasten uit Bulgarije en voormalig Joegoslavië. Lage entreeprijs en geen zand aan je voeten.

 

Long Beach (vlakbij de villa)

Long Beach KusadasiOngeveer 6 kilometer ten zuiden van Kuşadasi , ligt een strand tot aan het Nationale Park bij het plaatsje Güzel-Çamli. Dit strand, dat ruim 15 kilometer lang is, heet dan ook Long Beach en heeft op het zuiden uitzicht op het gebergte van Milli Park en aan de overkant zie je het Griekse eiland Samos liggen.
 
Aan de boulevard van Long Beach zijn veel hotels gebouwd. Het grootste gedeelte betreft vooral complexen met Turkse zomerhuisjes. De strandgangers zijn hier dan ook Turkse vakantiegangers die de zomerhitte in de grote steden verruilen voor een verkoelend verblijf aan zee. Als je met de dolmuş naar Long Beach gaat, dan kom je eerst de meest toeristische stranden met de meeste facaliteiten tegen. Hier vind je ook een aantal van de grotere hotels. Parasols, ligbedden en watersport (met alle varianten) zijn hier volop aanwezig. Hoe verder je naar het zuiden gaat hoe minder toeristisch het wordt. Het strand is een zandstrand, dat langzaam afloopt in zee met hier en daar wat kiezels. Op Long Beach vind je onder meer Long Beach Club, Silver Beach, Gold Beach, Love Beach: allemaal strandclubs waar ze stoelen en parasols verhuren en waar ze een terras/restaurant hebben. Long Beach is lekker strand waar je je prima kunt vermaken.

 

Nationaal Park (Milli Park)

Nationaal Park (Mili Park)Ieder half uur vertrekt er een dolmuş vanaf Kuşadasi  centrum naar het zuidelijker gelegen Milli Park (Nationaal Park). De stranden in het Milli Park zijn absoluut de mooiste in een natuurlijke omgeving. Een kristalheldere zee voor je en achter je het woeste gebergte (tot 1200 meter hoogte) van het Dilek schiereiland. 
Het eerste strand na binnenkomst in het park ligt na 1 kilometer aan de rechterkant: İcmeler. Het is het enige zandstrand in het Milli Park. Hier vind je picknicktafels, parasols, strandbedden, douches en toiletgelegenheden. Er is een restaurant en de zee heeft vaak een redelijk golfslag. De volgende stranden zijn kiezelstranden, waarvan de eerste twee ook douches, toiletten en een restaurant hebben. Dit is tevens de eindstop van de dolmuş. De twee volgende stranden zijn een flinke wandeling verder (ongeveer 2 tot 3 km) en zijn beduidend rustiger. In het voor- en naseizoen is Milli Park rustig, maar de weekenden zijn drukbezocht net als juli en augustus. Hou rekening met insecten in het naseizoen. Te bereiken per dolmus en eigen vervoer (auto, scooter).

 

Pamuçak strand

Pamucak strand KusadasiPamuçak is een 7 kilometer lang strand dat ongeveer 10 kilometer ten noorden van Kuşadasi  ligt. Het is een lang en breed (60 meter) strand dat de natuurlijke grens vormt tussen het einde van de Kucuk Mendederes rivierdelta en de zee. Het strand gaat over in een duingebied, afgewisseld met moerasachtige stukken. Prachtige natuur en oorspronkelijk een vogelreservaat, maken dit strand bijzonder geschikt voor strandwandelingen. Er is maar een toegangsweg naar dit strand en die is te bereiken met de Kuşadasi -Selçuk lijn. Waar deze weg het strand bereikt
 
zijn wat eenvoudige strandrestaurants en een paar strandstoelen en parasols te huur. Ga je hier links of rechts het strand op, dan heb je aan weerszijden kilometers leeg strand. Alleen tijdens weekenden in de maanden juli augustus kan het wat drukker zijn. Loop je naar het noorden dan krijg je na een paar kilometer een klein riviertje dat het strand doorkruist en daarna weer kilometers rustig strand. Mooi zandstrand, mooie zee, maar niet helder. Het lijkt meer op de Noordzee door al het zand dat zich in het water bevindt. Te bereiken via de dolmuş of eigen vervoer.

Saray Holidays